Uçak Teknolojisi Programımızın İşbirliğinde İHA1 İnsansız Hava Aracı Ticari Pilot Eğitimi Gerçekleştirildi

Uçak Teknolojisi Programı ve Skyview havacılık işbirliği ile ilimiz genelinde 12.12.2023 ile 17.12.2023 tarihleri arasında İHA1 İnsansız Hava Aracı Ticari Pilot Eğitimi icra edilmiştir. Eğitim, teorik ve pratik olmak üzere iki kısımda gerçekleşmiştir. Teorik eğitimin sonrasında drone kullanılması ile pratik eğitim verilerek süreç tamamlanmıştır.

Katılımcılara, 16.12.2023 tarihinde Üniversitemiz Yalnızbağ kampüsünde yer alan futbol sahasında pratik uçuş eğitimleri verilmiştir. Uçak Teknolojisi Programı öğretim elemanları Dr. Öğr. Üyesi Oğuz KÖSE ve Öğr. Gör. Halim BEKTAŞ’ın düzenlediği organizasyon ve Skyview Havacılık Kuruluşundan Eğitmen Kürşat ACAR’ın katılımı ile pratik uçuş eğitimi gerçekleştirilmiştir. Bu eğitimde Drone uçuş eğitimi yanı sıra havadan zirai ilaçlama ve haritalama uçuş eğitimleri de üniversitemiz kampüsü içerisinde gerçekleştirilmiştir. Aksaksız gerçekleştirilen eğitim faaliyetleri, katılımcıların da beğenisi kazanmıştır.

Eğitim sonrasında Uçak Teknolojisi Programı öğretim elemanları Dr. Öğr. Üyesi Oğuz KÖSE ve Öğr. Gör. Halim BEKTAŞ, katılımcılar ile eğitimi ve Uçak Teknolojisi programını değerlendirmiştir. Uçak Teknolojileri programımızın Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından tanınan okul statüsünde olduğunu, savunma sanayinde faaliyet gösteren öncü şirket BAYKAR TEKNOLOJİ A. Ş. ile protokolünün olduğunu ifade etmişlerdir. Mevcut programın yanında “İHA Operatörlüğü Programını” da üniversitemize açmayı hedeflediklerini, programın açılması ile İHA konusunda yetkili eğitim kuruluşu olarak eğitimler vermeyi, TEKNOFEST gibi uluslararası organizasyonlarda yer alarak üniversitemizi havacılık alanında lokomotif konumuna getirmeyi planladıklarını aktarmışlardır.

Ayrıca Eğitmen Kürşat ACAR ise üniversitemiz ile her türlü işbirliğine açık olduklarını belirterek, İHA araçları operasyonları, mevzuat ve güncel konular hakkında değerli bilgiler vermiştir. Uçak Teknolojisi Programı öğretim elemanlarımıza, Eğitmen Kürşat ACAR Beye ve ekibine katkılarından dolayı teşekkür ederiz.