Uçak Teknolojisi Programı Öğrencileri ile Erzincan Yıldırım Akbulut Havalimanına Teknik Gezi Gerçekleştirildi

Teknik gezi kapsamında uçak teknolojisi programı öğrencileri önce havalimanı işleyişi hakkında bilgi aldı, daha sonra havalimanının ramp hizmetleri kısmı gezildi. Havalimanından bulunduğumuz süre içerisinde iniş yaparak aprona gelen bir Airbus uçağı oldu. İlgili personelle yapılan görüşme sonrasında alınan izin çerçevesinde uçak üzerinde inceleme yapıldı. İcrası devam eden servis işlemleri kısmı takip edildi, uçak gövde altı kontrolleri gerçekleştirildi, uçak iniş takım dikmeleri ve yuvaları incelendi, uçak motor kısmı görülerek teknik açıdan öğrencilere bilgiler aktarıldı.
Havaalanında yangın söndürme eğitimi verilmektedir. Bu eğitim kapsamında altyapı olarak havalimanında bulunan uçak yangın simülatörü görüldü. Öğrencilerimiz uçak yangınlarına müdahale eden personelin içinde bulunduğu durumu anlayabilmesi için yanmış ve söndürülmüş olan uçak gövdesi içerisine alındı. Kaza kırım geçiren bir uçakta yaşanan muhtemel problemler hakkında detaylarıyla bilgi aktarıldı.

Teknik gezi de bize refakat eden ilgili tüm havalimanı personeline teşekkür ederiz.