TUSAŞ’ın Yüksekokulumuz Uçak Teknolojisi Programına Ziyareti

Türk Havacılık ve Uzay Sanayi A.Ş. (TUSAŞ) Akademi Başkanı Prof. Dr. Ahmet PINARBAŞI, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi (EBYÜ) Meslek Yüksekokulu Uçak Teknolojisi Programını ziyaret etti. Günlük programı içerisinde Yüksekokulumuz Uçak Teknolojisi programının fiziksel altyapısı ile eğitim-öğretim olanaklarını yerinde gören ve çeşitli konularda bilgi alışverişinde bulunan Sayın PINARBAŞI, gösterilen misafirperverlik, ilgi, alaka ve programın eğitim yetkinliklerinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Sayın PINARBAŞI, Yüksekokulumuz Yönetimi ve Yüksekokulumuz Uçak Teknolojisi Programının öğretim elemanlarıyla, programın kullandığı atölyeleri ve derslikleri ziyaret etti. Mekanik Atölyesi, Aviyonik Atölyesi, Motor Atölyesi, Hidrolik ve Pnömatik Atölyesi, Yapısal Atölye, Takımhane ve diğer fiziksel altyapı olanakları hakkında bilgi aldı. Ziyaret esnasında Yüksekokulumuz Uçak Teknolojisi programının öğrencilerinin eğitimine de katılan Sayın PINARBAŞI’nın ziyaretinden dolayı, öğrencilerin çok memnun oldukları gözlemlendi.

Öğrencilerle sohbet ederek, programın sunmuş olduğu eğitim hakkında bilgiler edinen Sayın PINARBAŞI, programın Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) SHY-147 kapsamında “Tanınan Okul” sertifikasına sahip olmasının önemine dikkat çekti. Yüksekokulumuz Uçak Teknolojisi programının, sivil ve savunma sanayi teknolojilerinin teorik ve pratik olarak ihtiyaç duyduğu her türlü doküman ve ekipmana sahip olduğunu, öğrencilerin almış olduğu eğitim ile TUSAŞ bünyesinde stajyer ve tekniker kadrolarında yer alabileceğini ifade etti.

TUSAŞ ile EBYÜ arasında imzalanacak olan protokol kapsamına ilişkin konuşan Sayın PINARBAŞI, mevcut eğitimin, atölye ve müfredat olarak destekleneceğini belirtti. Ayrıca, üniversitede eğitim gören öğrencilere, TUSAŞ tarafından teorik ve pratik sınavlar yapılarak sertifika verileceğinin müjdesini verdi.

Yüksekokulumuza ziyaretlerinin ardından, Üniversitemizdeki “Milli Savunma Sanayi ve TUSAŞ” konferansına katılan ve değerli görüşlerini bizlerle paylaşan Sayın PINARBAŞI’na, ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyoruz.