Tasarım Kulübü Tarafından Teknik Gezi Düzenlendi

Yüksekokulumuz öğrenci kulüplerinden Tasarım Kulübü tarafından, Erzincan Organize Sanayi Bölgesindeki ENKAY Moda Konfeksiyon San. ve Tic. A.Ş. ile ATT Tekstil San. ve Tic. A.Ş. firmalarına teknik gezi düzenlendi. Kulübe üye olan öğrenciler ile Yüksekokulumuz Yönetimi ve Tasarım Bölümü öğretim elemanlarının katıldığı bu etkinlikte, belirtilen firmalarda yürütülen süreçlere ve sektörün geleceğine dair önemli konular ele alındı.

Etkinliğe katılım gerçekleştiren öğrenciler, ilgili firmalardaki süreçleri yerinde görüp, alanlarındaki uzman kişiler ile iletişime geçme fırsatı yakaladılar. Ziyaretçilerle, şirketleri ve sektöre dair kıymetli bilgiler paylaşan ENKAY Moda Konfeksiyon San. ve Tic. A.Ş.’nin Fabrika Müdürü Sayın Savaş ÇOLAK ve ATT Tekstil San. ve Tic. A.Ş.’nin Fabrika Müdürü Sayın Kerim ARSLAN, bu tarz etkinliklerin Üniversite-Özel Sektör arasındaki koordinasyonu geliştireceğine ve işbirliklerinin artacağına dikkat çektiler. Bu bağlamda, teknik geziden dolayı duydukları memnuniyetlerini dile getirdiler.

Sayın ARSLAN ve Sayın ÇOLAK, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Meslek Yüksekokulunda verilen eğitim ve öğretimin çıktılarının Erzincan Organize Sanayi Bölgesi (OSB) için önemini belirterek ve nitelikli personel ihtiyacının piyasada giderek arttığına vurgu yaparak, şirketlerindeki genel işleyiş, sektör içerisindeki yerleri, ticari faaliyetleri, tedarik ve üretim süreçleri, yürüttükleri projeler, staj olanakları ve istihdam olanakları konularında değerli bilgiler verdiler. Özellikle, sektörde ihtiyaç duyulan mesleki bilgiler ile niteliklerin neler olduğuna dair kritik görüşlerini paylaştılar.

Tasarım Kulübü Danışmanı Öğr. Gör. Yusuf Tuğrul ŞİRANLI, bölgenin gelişmesi ve kalkınması için ihtiyaç duyulan nitelikli ara eleman yetiştirilmesi hususunda, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Meslek Yüksekokulu programlarında verilen eğitim ile öğretimin önemine dikkat çekti. Öğrencilerin mesleki bilgilerini zenginleştirmeleri ve profesyonel alanlarına dair değerli bilgiler edinmelerini sağlayan bu tarz etkinliklerin devam edeceğinin sinyalini verdi. Ayrıca, tüm katılımcıların bu teknik gezi deneyiminden dolayı oldukça memnun kaldığını ifade etti.

Değerli görüşlerini bizlerle paylaşan ve işbirliklerine her zaman hazır olduklarını ifade eden Sayın ARSLAN ve Sayın ÇOLAK başta olmak üzere ilgili yerlerdeki tüm çalışanlara, nezaketleri ve cömert misafirperverliklerinden dolayı teşekkür ediyoruz.