2023 YKS EK KONTENJANLA ÖZEL ŞARTLI PROGRAMLARI KAZANAN ÖĞRENCİLERİMİZİN DİKKATİNE !!!

! SİVİL HAVACILIK KABİN HİZMETLERİ PROGRAMINI KAZANAN ÖĞRENCİLERİMİZİN DİKKATİNE !

Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri  Programını tercih eden ve kayıt yaptırmaya hak kazanan öğrencilerin 2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu’nda yer alan “Bk. 10” maddesinde belirtilen şartları taşımaları gerekmektedir.

İlgili Şartlar:

1. Adli sicil kaydı veya Adli Sicil Arşiv Kaydı bulunmamak.
  2. Bayanlar için 160 cm-180 cm arası boya sahip olmak (ağırlığı, boy uzunluğunun santimetre olarak ifade edilen değerinin son iki rakamından en çok 5 kilogram fazla veya 15 kilogram noksan ağırlıkta olmak).
  3. Erkekler için 170-190 cm arası boya sahip olmak (ağırlığı, boy uzunluğunun santimetre olarak ifade edilen değerinin son iki rakamından en çok 5 kilogram fazla veya 15 kilogram noksan ağırlıkta olmak).
  4. Sağlık durumu uçuşa elverişli olmak (Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünce yetkilendirilmiş sağlık kurumlarından sağlık durumlarının uçuşa uygun olduğuna dair rapor almaları gerekmektedir.).
  5. Kabin memuru üniforması giyildiğinde vücudunun görünecek yerlerinde dövme, yara izi vb. bulunmamak.

Ayrıca, yukarıda belirtilen şartları sağlayan adayların Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) tarafından onaylanmış sağlık kuruluşlarının (https://web.shgm.gov.tr/documents/sivilhavacilik/files/pdf/saglik_birimi/Liste1.pdf) herhangi birinden sağlık durumunun uçuşa uygun olduğuna dair rapor almaları gerekmektedir. Alınacak raporda boy ve vücut kitle indeksi ölçümlerinin de olması gereklidir.

Sorularınız için:  0 446 226 66 03 – (43256) / (43278) / (43271) / (43278) / (43251) / (43276) dahili numaralarından erişebilirsiniz.

Öğrenci İşleri Kayıt Büroları vasıtasıyla kayıt işleminin nasıl yapılacağının anlatıldığı Kesin Kayıt Kılavuzuna ulaşmak için tıklayınız.

! SİVİL HAVA ULAŞTIRMA İŞLETMECİLİĞİ PROGRAMINI KAZANAN ÖĞRENCİLERİMİZİN DİKKATİNE !

Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği  Programını tercih eden ve kayıt yaptırmaya hak kazanan öğrencilerin 2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu’nda yer alan “Bk. 10” maddesinde belirtilen şartları taşımaları gerekmektedir.

İlgili Şartlar:

1. Havalimanı giriş kartı almasına engel oluşturacak herhangi bir Adli Sicil Kaydı veya Adli Sicil Arşiv Kaydı bulunmamak.
  2. Mesleği ve/veya meslekte verilen görevi icra etmesine engel oluşturacak herhangi bir sağlık sorunu bulunmadığına dair tam teşekküllü bir hastaneden son 6 ay içinde almış olmak şartıyla heyet raporu almak (işitme kaybı/ eksikliği, görme kaybı/eksikliği vb).

Sorularınız için:  0 446 226 66 03 – (43256) / (43257) dahili numaralarından erişebilirsiniz.

! UÇAK TEKNOLOJİSİ PROGRAMINI KAZANAN ÖĞRENCİLERİMİZİN DİKKATİNE !

Uçak Teknolojisi Programını tercih eden ve kayıt yaptırmaya hak kazanan öğrencilerin 2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu’nda yer alan “Bk. 10” maddesinde belirtilen şartları taşımaları gerekmektedir.

İlgili Şartlar:

2. Mesleği ve/veya meslekte verilen görevi icra etmesine engel oluşturacak herhangi bir sağlık sorunu bulunmadığına dair tam teşekküllü bir hastaneden son 6 ay içinde almış olmak şartıyla heyet raporu almak (renk körlüğü, işitme kaybı/eksikliği, görme kaybı/eksikliği vb).

Sorularınız için:  0 446 226 66 03 – (43333) / (43268) / (43336) / (43313) dahili numaralarından erişebilirsiniz.