EBYÜ MYO Yönetiminin Erzincan Organize Sanayi Bölgesine Ziyareti

Meslek Yüksekokulu Müdürümüz Doç. Dr. Fatih Yavuz ILGIN, Müdür Yardımcımız Dr. Öğr. Üyesi Agah Oktay ÖZDEMİR, Üniversitemiz Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hatice Duygu ÖZER, Erzincan Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Sayın Ömer Faruk ÇELİK ve Türk Standartları Enstitüsü Erzincan İli Temsilcisi Sayın Murat BAYRAM, Erzincan Organize Sanayi Bölgesindeki firmalara ziyaret gerçekleştirdi.

Üniversite ve sanayi işbirliklerinin artırılması, staj ve istihdam olanaklarının iyileştirilmesi, sürdürülebilir ekonomik büyümeye fayda sağlayacak projelerin gerçekleştirilmesi, bölgenin gelişmesine ve kalkınmasına katkı verecek faaliyetlerin yürütülmesi konuları, ziyaretin gerçekleştirildiği firmaların yetkilileriyle masaya yatırıldı.

Firma yetkilileri, yer aldıkları şirketlerinin ticari faaliyetleri, tedarik ve üretim süreçleri, yürütmüş oldukları projeler, staj olanakları ve istihdam dengesi konularında ziyaretçilerle istişarelerde bulundu. ENKAY Moda Konfeksiyon San. ve Tic. A.Ş.’nin Fabrika Müdürü Sayın Savaş ÇOLAK ve ATT Tekstil San. ve Tic. A.Ş.’nin Fabrika Müdürü Sayın Kerim ARSLAN, ziyaretten duydukları memnuniyetlerini dile getirdiler.

Sayın ÇOLAK, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Meslek Yüksekokulunda verilen eğitim ve öğretimin çıktılarının Erzincan Organize Sanayi Bölgesi (OSB) için ne kadar önemli olduğuna dikkat çekerek, yeni işbirlikleri ve projelerde destek vereceklerini ifade etti. Aynı şekilde Sayın ARSLAN, nitelikli personel ihtiyacının piyasada giderek arttığına vurgu yaparak, mesleki eğitim ve staj konularındaki işbirliklerine hazır olduklarını belirtti.

Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcımız Dr. Öğr. Üyesi Agah Oktay ÖZDEMİR, bölgenin gelişmesi ve kalkınması için OSB’lerin büyük önem taşıdığını ifade etti. Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Meslek Yüksekokulu ile Erzincan OSB arasındaki gerçekleştirilebilecek işbirliklerine yönelik planlamaların devam edeceğini belirtti.

Meslek Yüksekokulu Müdürümüz Doç. Dr. Fatih Yavuz ILGIN, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Meslek Yüksekokulunun kurumsal imajının ve marka değerinin, yeni projelerle daha da iyileştirebileceğine işaret etti. Erzincan ili ve ülkemiz için üreten, istihdam sağlayan Meslek Yüksekokulumuzun paydaşlarıyla olan iletişiminin, işbirliklerinin ve geleceğe yönelik yapılan ortak planlamalarının geliştirilmesiyle, Türkiye’nin önde gelen eğitim kurumlarından biri olmayı hedeflediğini ifade etti.

Değerli görüşlerini bizlerle paylaşan ve işbirliklerine her zaman hazır olduklarını ifade eden Sayın ARSLAN ve Sayın ÇOLAK başta olmak üzere ilgili şirketlerin tüm çalışanlarına ve OSB yetkililerine, nezaketleri ve cömert misafirperverliklerinden dolayı teşekkür ediyoruz.